Dansen SALSA ON 2?

Tegenwoordig oefenen de beste dansers salsa 'on 2'. Let op als je gaat dansen, en je zult merken dat sommige paren dansen op een iets andere timing, waar de dansers 'minder gehaast' lijken, waar alles sensueler lijkt, zelfs wanneer de muziek snel gaat, en waar je af en toe opmerkt accenten van de 4e en 8e beats van de maat in het 'voetenwerk', die de baslijnen, de tumbao en de clave benadrukken.

De 'on 2' stijl komt uit de 'roots' van salsa. Het 'son cubano' (voorouder van salsa) werd gedanst 'on 2', met behulp van de 'montuno'-voetstap, nauwelijks anders dan de huidige' tipico '. En chachacha, een traditionele grote klassieker, die de afgelopen jaren op de piste is teruggekeerd, wordt duidelijk 'on 2' gedanst.

In 2001 zijn we begonnen met het lesgeven in 'tipico' en de stijl van New York in Brussel, en onze passie voor salsa 'on 2' doorgegeven aan veel dansers, die sindsdien niet alleen op de nummers schitterden, maar soms zelfs zijn begonnen met lesgeven. Omdat we relatief bescheiden zijn, kent u er misschien enkele zonder hun primaire inspiratiebron te kennen ;)

Veelgestelde vragen van dansers 'on 1' over de timing 'on 2': 'het is moeilijk? Ik zal niet alles verwarren? '

Nou ja, het is in het begin een beetje lastig, net als alles wat het waard is, maar het zal veel minder moeilijk en tegelijkertijd spannender zijn dan toen je leerde 'on 1' te dansen

En inderdaad, je zult je in het begin een beetje gedesoriënteerd voelen, maar niet lang ... als je het juiste niveau kiest (we kunnen je helpen, het is onze taak), als je regelmatig oefent in ontspanning en plezier (niet moeilijk, in onze dansschool), en ten slotte als je leraar zijn 'bedrijf' kent (noodzakelijk, niet zo frequent ...)

Dansen 'on 2' betekent niet 'één step later dansen' zoals men zou denken door te vereenvoudigen. Het is eigenlijk het verkennen en geleidelijk beheersen van de complexiteit en adembenemende rijkdom van ritmische salsamuziek en langzaam leren een wereld van muzikaal plezier (ja, ik sta erop :)

Het stelt je ook in staat om gemakkelijk over te schakelen naar de timing 'on 1' met een minder gecultiveerde partner als de gelegenheid zich voordoet, en uiteindelijk is het enige echte risico verliefd op die stijl tot het punt om het te verkiezen boven al het andere (precies wat me overkwam in 1997...)

Onze studio, een kleine magische enclave in het historische centrum van de stad, bevindt zich 5 Galerie des Princes in 1000 Brussel. We geven 2 lessen per avond, 5 dagen per week van maandag tot vrijdag, en thematische workshops op zaterdag (verschillende salsa-niveaus en bachata tijdens de eerste zes weken van onze beginnerslessen). Probeer het, u zult er geen spijt van krijgen!

Onze cursussen worden gegeven in het Frans en het Engels en onze inschrijvingen, vanuit het oogpunt van 'kwaliteit, duur, prijs' behoren tot de meest voordelige in Brussel (cursus van 90 minuten)

Probeer gerust een proefles, ongeacht je niveau.

Nuttige informatie, lesroosters en prijzen op www.salsabruxelles.be

We wachten op je :)