Stijlen

Salsa ’on 2’

Door 'on 2' te leren dansen zal je gemakkelijker andere stijlen kunnen leren(wat andersom niet het geval is). De basisstap is de New Yorkse 'typico'. We hebben voor deze stijl gekozen omwille van de muziek, de techniek en de cultuur. Bovendien respecteert deze stijl helemaal de muzikale coherentie van de salsatraditie (son cubano – cha cha cha – mambo). Indien je vragen hebt, aarzel niet om ze te stellen!

Bachata

Deze dansstijl is van Dominicaanse oorsprong en kent sinds een paar jaar een groeiend succes. Het is een toegankelijkere stijl dan salsa, de tempo's zijn trager en het ritme van de muziek is gemakkelijker. Deze dansstijl geeft je een progressieve benadering tot de latino dansen: je amuseert je onmiddellijk!
Bachata staat (parallel met salsa) automatisch op het programma gedurende de 5 eerste salsalessen voor beginners. Voor diegenen die hun bachata-kennis willen verbeteren bieden we ook lessen niveau 2 aan.

Cha-cha-cha

... is een Cubaans muzikaal genre en een dansstijl uit de jaren ’50. De naam komt van het wrijvend geluid dat de de voeten van de dansers maken op de dansvloer :)

Cha-cha-cha maakt sinds jaren deel uit van competitie dansen (in de categorie latino dansen) met, volgens ons, iets te veel nadruk op de techniek met verlies van zijn “roots”, dit alles als gevolg van het internationaal succes van de laatste eeuw.
Maar de lessen die wij voorstellen, zijn doordrongen van de populaire Cubaanse cultuur en de muziek is authentiek en vol ‘sabor’