Info

 

Inschrijvingen & betalingen

30 minuten voor de les, cash (we aanvaarden geen bankkaarten) of per overschrijving:

  • Baila Salsa asbl
  • IBAN BE78144059228886
  • BIC GEBABEBB

Voor een proefles betaal je €14, en dit bedrag geldt als vooruitbetaling als je de volgende keer een abonnement neemt. Er zijn kortingen op de abonnementen (voor studenten, werklozen en senioren), maar niet op de proefles.

Abonnementen

De voordeelabonnementen geven je de mogelijkheid om meerdere lessen per week te nemen aan een lagere prijs. Je kan ermee naar alle lessen van je huidig niveau of lager gaan: dit kost je telkens één les van je abonnement. Het abonnement is op naam en dus persoonlijk voor jou. De lessen kunnen ook niet overgezet worden naar het volgende trimester.

Zonder partner komen

Je kan alleen of met een partner komen. De lessen zijn meestal na 2 of 3 lessen evenwichtig gemengd. We wisselen regelmatig van partner: dat is veel efficiënter! Laat het ons voor de les even weten als je tijdens de les liever niet van partner veranderd.

Belangrijk

Kom je voor elke les even aanmelden (voor de verzekering en om het juiste aantal lessen bij te houden).

Gebruik al je lessen op voor het einde van het trimester

… om ze niet te verliezen: de lessen kunnen niet overgedragen worden naar het volgende trimester en mogen enkel door jou gebruikt worden.

Voor de les

De 15 minuten voor het begin van de les worden gebruikt voor de inschrijvingen en de betalingen, maar ook om even bij te praten, profiteer ervan! Als je nog niet je volledige abonnement betaald hebt, kom dan nog iets vroeger.

De les begint

Zet je gsm af en neem plaats. Er zal ook genoeg ruimte zijn voor plezier, maar zonder discipline zullen de lessen niet vooruitgaan: zorg ervoor dat je steeds bijleert door de instructies van de leraar te volgen, en de anderen aan te sporen om hetzelfde te doen.

Je e-mailadres

… helpt ons om met jou in contact te blijven (wijziging van het uurrooster, annulaties, promoties, herinneringen dat het einde van een trimester eraan komt, foto's, …). Geef ons je e-mailadres en neem galerie@salsabruxelles.be in jouw contacten op zodat onze mails niet in je ongewenste e-mail belanden.

De niveaus

… komen ongeveer overeen met een trimester van 12 lessen, maar wij raden je aan om het niveau dat je nog niet volledig onder de knie hebt volledig of gedeeltelijk te herbeginnen: het gaat erom helemaal te begrijpen en het je eigen maken. Onze leerlingen volgen vaak verschillende lessen per week en volgen ook de lessen onder hun niveau (een heel goede manier om aan te voelen hoe ver je al gekomen bent, en om je techniek te verbeteren).

Een aantal tips om snel en goed bij te leren

  • Zorg ervoor dat je de basisstap beheerst, dat het iets gewoons, ontspannen en vlot wordt
  • Leer het muzikaal ritme herkennen, zowel op trage als snelle stukken, op gemakkelijke of complexere stukken, …
  • Werk aan een 'evenwichtig' contact met verschillende danspartners (leiding en interpretatie)
  • Probeer de moeilijkheden te begrijpen: kijk hoe de stap of de spin (het snelle draaien) is opgebouwd, wees zo precies mogelijk
  • Oefen zo vaak mogelijk tijdens de les maar ook erbuiten, samen met een danspartner of 'solo'
  • Leer de juiste techniek: stap voor stap, sla geen stappen over!
  • En wat waarschijnlijk het belangrijkste is op lange duur: have fun! Motiveer je, maak van een oefening een aangenaam en relaxerend moment, je zult versteld staan van de vooruitgang die je boekt!

Echte beginners

Kom naar 'beginners lessen' gedurende een volledig trimester voor je naar een hoger niveau gaat.

Al eens salsa gedanst, maar een andere stijl?

Kom 3 of 4 keer naar 'beginners lessen' om de basisstap onder de knie te krijgen. Je zal er een veel aangenamere danspartner door worden, en zodra je de basis onder de knie hebt, kan je een 'salsa 1' proberen.

Privé lessen

Op afspraak:

Kleren en schoenen

Lichte en gemakkelijke kleding. Goede dansschoenen zijn een pluspunt, maar niet noodzakelijk in het begin.
Vermijd te lichte sandalen of 'combat shoes', zowel om je eigen voeten te beschermen als die van je danspartners…

Handig materiaal

Kauwgom, muntjes (een stralende glimlach en een frisse adem), een handdoek, deodorant, …

Etiquette Salsa Bruxelles

Profiteer van de gelegenheid om leuke mensen te ontmoeten en ontspan je! Stel je aan je danspartner voor en glimlach om het ijs te breken. Verbeter je danspartners niet, dat zal de leraar wel doen indien nodig. Hou de zaal proper en have fun!

Vakantie

Soms sluiten we de dansschool één of twee weken op het einde van een trimester. De sluitingsperiodes zijn op de website of op Facebook terug te vinden.

Word VIP op Facebook

We vinden het heel leuk als je lid wordt van onze privé Facebook groep École Salsa Bruxelles (die ook weer heel gemakkelijk te verlaten is ;o) (très facile à quitter ;o)

.

SALSA BRUXELLES ONLINE : start deze zaterdag 6 maart!   Elke week, woensdag en zaterdag om 19.00 uur en 20.00 uur, 2 ZOOM-lessen van 45 minuten online, met een programma dat evolueert naargelang je feedback en het succes van de lessen :     Programma hier...      Bijdrage aan kosten hier ...