Niveaus

We stellen het op prijs dat je erop vertrouwt dat we leren hoe we salsa en bachata kunnen dansen. En we willen ook, door het plezier en de ontspanning te onderwijzen, u een verstandige vooruitgang door de niveaus die wij voorstellen mogelijk te maken. Daarom is de niveauverandering NIET automatisch aan het begin van de nieuwe sessie.

Een terugkerende zorg voor ons, leerkrachten en assistenten, is om te worden geconfronteerd met de aanwezigheid in een cursus van een of meer leerlingen 'die het niet kunnen', omdat ze nog niet de nodige vaardigheden hebben verworven om het tempo van de cursus bij te houden, maar ze 'willen vooruit gaan’... Vooruitgang en plezier voor iedereen worden verminderd, het niveau van de cursus daalt, frustratie neemt toe - vicieuze cirkel - en de betrokken mensen zijn vaak het meest gestrest en degenen die het minst plezier hebben ....

Een woord van uitleg: de geest gaat snel, het lichaam gaat langzaam …

Intellectueel begrip van de inhoud van een programma is een noodzakelijke eerste stap, maar het is slechts een klein deel van de reis, die bestaat uit het INTEGREREN van dit programma in het lichaam (horen, zien, aanraken - muziek, stijl, contact en dynamisch), en elk heeft een andere hoeveelheid tijd nodig om er te komen. Sommige zijn snel (niet zo gebruikelijk), en anderen (de meerderheid) langzamer.

Het is daarom mogelijk voor u om naar het volgende niveau te gaan wanneer u het PROGRAMMA van het vorige niveau BEHEER, MET de goedkeuring van de leraren.

'Ik ga dit niveau niet meer beginnen, ik ga me vervelen...'

Een reeds gevolgd niveau herhalen heeft veel voordelen, en met name ...

- je hoort eindelijk tips en aanbevelingen die je nog niet eerder had gehoord, misschien een beetje overweldigd door de verschillende moeilijkheden om tegelijkertijd aan te pakken

- je behoort tot de beste van de cursus, en ook meer ontspannen, omdat je al een idee hebt van het programma

- je zult geleidelijk meer zelfvertrouwen voelen, erg handig om plezier te hebben om te dansen in de echte situatie (salsa & bachata zijn improvisatiedansen waarbij het belangrijk is om te ontspannen en te 'laten komen')

- kortom, u zult uzelf VERBETEREN!

Onze studenten volgen vaak meer dan één klas per week en volgen ook lagere niveaus dan die van hen (nogmaals, een geweldige manier om de gemaakte vorderingen te waarderen en hun techniek te consolideren)

Laten we eerlijk zijn …

Als je je regelmatig verveelt ondanks ...

- het herhaalde plezier van bewegen in muziek (opwindend) door de basis te beheersen die het leren en de daaropvolgende vooruitgang snel en veilig maken

- de vriendelijke aanwezigheid van andere (vriendelijke) studenten en hun verlangen om met je samen te werken

- de energie die leraar en assistent je helpen om vooruitgang te boeken (niet gewoon), en hun vaardigheden (onbetwistbaar)

... en dat je tijdens elke les, tijdens repetities om moeiteloos te leren dansen, je niet in je plaats voelt, is het de moeite waard om door te gaan?

Alle dansers die je inspireren, dansen al heel lang en hebben geleidelijk hun manier van dansen verbeterd en gecorrigeerd. Maar daar is niet iedereen voor gemaakt: jij wel? Je kunt genieten van salsa zonder salsero te worden ...

Onze geavanceerde cursus?

Alle studenten in deze cursus deden er lang over om deel te nemen, hetzij op uitnodiging van ons of door zich aan te melden - soms op terugkerende basis voordat ze werden toegelaten :)

We publiceren elke week nieuwe video's op onze privégroep FACEBOOK:

www.facebook.com/groups/ecole.salsabruxelles
(gemakkelijk om binnen te komen: vragen? en heel gemakkelijk om eruit te komen)

Wat zeker is, is dat door tijd, plezier en oefening te zetten, iedereen daar komt, min of meer snel. Alles werkt en lost op, en privélessen kunnen u ook helpen. Identificeer je moeilijkheden en praat erover!

Enkele 'tips' om snel en goed te leren:

- Leer goede basis danspassen 'WIE LOPEN EN WIE ADEMEN', met vloeiende, ontspannen, tonische danspassen

- Luister naar de nummers salsa & bachata die je leuk vindt, door hun timing te identificeren (aantal!) ...

- Werk aan een 'evenwichtig' contact MET VELE VERSCHILLENDE PARTNERS (‘lead’ en interpretatie)

- Val het begrip van moeilijkheden aan: identificeer de structuur van stappen en bochten, wees nauwkeurig

- PRAKTIJK, zo vaak mogelijk, in de klas en buiten, met klasgenoten of 'solo'

- Smeed een goede techniek: één moeilijkheid tegelijk, verbrand de treden niet!

- Zonder twijfel de belangrijkste in de loop van de tijd: NEEM PLEZIER en herhaal op duizend manieren wat je al hebt geïntegreerd! Motiveer jezelf, maak van een frequente en EASY-oefening een aangenaam en ontspannend moment, je zult verrast zijn door je vooruitgang!