Niveaus

Het veranderen van niveau gebeurt normaal gezien na een trimester, maar aarzel niet om een niveau dat je nog niet volledig onder de knie hebt (gedeeltelijk) te herbeginnen: de bedoeling is alles goed te begrijpen en toe te passen.

Je zult je zeker niet vervelen, we hebben altijd veel plezier!

Onze leerlingen volgen vaak verschillende lessen per week en bezoeken ook de lessen van de niveaus onder hun niveau (een heel goede manier om aan te voelen hoe ver je al gekomen bent, en om je techniek te verbeteren).

Salsa & Bachata ‘beginners’ (niveau 1)

Tijdens deze lessen leer je de basis: een goed contact met de muziek en je partner, met de vloer en de ruimte. Je leert er de eerste stappen, de notie van 'timing' en hoe deze te behouden, wat alles wat volgt gemakkelijker en leuker zal maken. Je mag starten tot de 3de les. Daarna bestaan er twee opties voor beginners:

  • Als de kleine achterstand je niet ongemakkelijk doet voelen, blijf dan gerust komen. Je zal stap voor stap de gemiste lessen inhalen en je zult je sowieso amuseren. Salsa Bruxelles staat bekend om zijn effectiviteit, maar ook om zijn ontspannen en vriendelijke sfeer :)
  • Indien je de zaken liever rustig aanpakt vanaf het begin, wacht dan tot het volgende trimester. De echte beginnerslessen beginnen in januari, midden februari, in april, juli, augustus, september en midden oktober.

De volgende niveaus…

... zijn een logisch vervolg van het beginnersniveau: één moeilijkheid na de andere, om zo met plezier en op een rustig ritme je niveau te verbeteren.

Een goede raad: kom niet naar een niveau 2+ les als je nog ritmeproblemen hebt of als je in paniek geraakt als het tempo van de muziek plots versneld, of als je nog geen stabiele 'spin' (snel draaien) op een gemiddeld ritme kunt doen, want dit betekent veel stress en weinig plezier en dus weinig vooruitgang in het vooruitzicht...

Aan alles kan gewerkt worden en elk probleem kan opgelost worden en privélessen kunnen hierbij helpen. Identificeer de problemen en praat erover.

Een probleem dat de proffen en assistenten steeds weer ervaren: ze worden geconfronteerd met leerlingen die de basis nog niet onder de knie hebben omdat ze te snel naar een hoger niveau zijn overgeschakeld terwijl ze er nog niet klaar voor waren. Dit vertraagt de les, er wordt geen vooruitgang meer geboekt en het plezier is ook ver te zoeken. Bovendien zijn de betroffen personen ook diegenen die dan het meest gestresseerd zijn...

Een aantal tips om snel en goed bij te leren

  • Zorg ervoor dat je de basisstap beheerst, dat het iets gewoons, ontspannen en vlot wordt
  • Leer het muzikaal ritme herkennen, zowel op trage als snelle stukken, op gemakkelijke of complexere stukken, …
  • Werk aan een 'evenwichtig' contact met verschillende danspartners (leiding en interpretatie)
  • Probeer de moeilijkheden te begrijpen: kijk hoe de stap of de spin (het snelle draaien) in elkaar steekt, wees zo precies mogelijk
  • Oefen zo vaak mogelijk tijdens de les maar ook erbuiten, samen met een danspartner of 'solo'
  • Leer de goede techniek: stap voor stap, sla geen stappen over!
  • En wat waarschijnlijk het belangrijkste is op lange termijn: have fun! Motiveer je, maak van een oefening een aangenaam en relaxerend moment, je zult versteld staan van de vooruitgang die je boekt!